De overheid adviseert eigenaren van een airco installatie om jaarlijks airco service te laten uitvoeren. Dat advies heeft te maken met de koudemiddelen die een airco bevat. Dat zijn vaak f-gassen en die zijn belastend voor het milieu. NDS Totaal heeft alle kennis, gereedschappen en materialen in huis om airco service volgens de wettelijke eisen voor u uit te voeren. Wij kunnen airco service bieden aan particulieren en bedrijven.

Airco service door NDS Totaal

airco onderhoud waalwijkBij het uitvoeren van airco service controleren wij uw aircosysteem op lekkages en op een goede werking. Ook reinigen wij het hele systeem. Wij verrichten meteen eventuele reparaties en vullen, indien nodig, koudemiddel bij. NDS Totaal is volledig gecertificeerd voor het uitvoeren van alle werkzaamheden rond airco service. Wij onderhouden alle systemen die wij zelf geplaatst hebben. Daarbij gaat het om het merk Mitsubishi Heavy Industries dat wij betrekken van Coolmark.

Reiniging en inspectie

Elk airconditioning systeem filtert stofdeeltjes uit de lucht. Deze stofdeeltjes blijven achter in een speciaal filter. Langzaamaan komt dat steeds voller te zitten waardoor de goede werking van het systeem afneemt en de airco steeds meer energie verbruikt. Onderdeel van de airco service zijn daarom vervangen van het filter en schoonmaken van het systeem. Daarnaast kijken wij uw airco na op een aantal belangrijke punten. We controleren of uw systeem goed functioneert aan de hand van capaciteitstesten en de temperatuur van de lucht die uitstroomt. Vervolgens checken we de lekdichtheid, luchtinlaat, condenswaterafvoer, elektrische aansluiting en de systeembeveiliging. Afsluitend werken we altijd het verplichte logboek bij. Zo weten anderen en wijzelf later altijd precies wat er aan het systeem gedaan is.

Airco installatie bijvullen

airco reparatie kaatsheuvelOndanks een zorgvuldige montage kan voorkomen dat een aircosysteem met de jaren wat koudemiddel verliest. Hoe minder er van dit middel in het systeem zit, hoe slechter uw airconditioning functioneert. Bovendien kan er ook meer slijtage optreden. Het bijvullen van koudemiddel mag u nooit zelf uitvoeren. Dat is wettelijk verboden. Bijvullen moet namelijk gebeuren zonder dat er iets van het koudemiddel ontsnapt en in het milieu belandt. Daarom mogen voor het werken met koudemiddel alleen bedrijven en personen die beschikken over een certificering f-gassen ingeschakeld worden. NDS Totaal beschikt over die wettelijk verplichte certificering en kan met speciale apparatuur uw airconditioning bijvullen.

De voordelen van goed onderhoud

Een goed onderhouden aircosysteem zorgt voor een aangenaam klimaat in uw woning of bedrijfspand. Daarnaast is het beter voor uw gezondheid en het milieu en zijn er economische voordelen. De economische voordelen op een rij:

  • Minder energieverbruik
  • Minder reparaties nodig
  • Minder storingen
  • Langere levensduur
  • Vorige week zijn bij ons drie airco’s met drie buitenunits geïnstalleerd door Niek en “zijn mannen”. Niek kwam vooraf met een heel duidelijke uitleg en een goed onderbouwd deskundig advies over het soort airco en de benodigde capaciteit. Hierin werd ook de beste plaatsing voor de buitenunits meegenomen. Het team van NDS meet zorgvuldig na waar bestaande leidingen lopen. De leidingen en bedradingen worden ook heel mooi weggewerkt. Alle afspraken worden keurig nagekomen. Er wordt heel netjes gewerkt en opgeruimd. Kortom wij zijn zeer tevreden en bevelen NDS Totaal van harte aan.
  • Via een neef van ons die heel goede ervaring met NDS had nam ik contact op met Niek de eigenaar. Werd netjes later terug gebeld om een afspraak te maken voor een offerte te maken. Hij gaf ons heel goed uitleg over hoe we de 2 airco's ( woonkamer plus slaapkamer) en de buitenunit moesten plaatsen. Paar dagen later de offerte gekregen waar we mee akkoord gingen. Niek nam weer contact met ons op wanneer het plaatsen van de airco's zou plaats vinden. Zoals afgesproken was Niek en zijn collega op tijd, gingen meteen aan de slag. Airco op de slaapkamer plaatsen was zo gebeurd. In de woonkamer ging ook op begin alles naar wens, maar toen bleek toch bij het boren van een gat een latei te zitten. Dus het werd geen 15 minuten maar 2 uur voor ze het gat naar buiten hadden geboord. Daarna ging het gelukkig volgens plan. Toen ze klaar waren met het plaatsen van de airco's en de buitenunit kregen we goede uitleg over hoe het allemaal werkt. Dat wil zeggen over de afstandbediening en afstand via een app op de telefoon. Alles heel netjes opgeruimd. Afgelopen dagen al gebruikt gemaakt van de airco in de woonkamer i.v.m. het koude weer lekker warme lucht laten blazen. Gisteren de faktuur binnen gekregen en de prijs die we hadden afgesproken in de offerte klopte precies. De 2 uur die ze extra hadden moeten maken met het gat boren zijn niet berekend, zoals Niek zei de eene keer zit het mee en de andere keer zit het tegen..Dus met andere woorden zijn wij zeer tevreden over alles en wij zullen ze als ze het vragen aan ons NDS Totaal zeker bij iedereen aanbevelen. Kees en Mirjam Coomans
  • Eind maart 2024 een airco laten installeren op zolder door NDS Totaal. Eigenaar Niek komt persoonlijk langs en denkt goed mee voor de beste en mooiste oplossing. Heldere offerte zonder verrassingen. En de uitvoering was heel goed en netjes. In het werk nog een wijziging toegepast zonder meerkosten die het resultaat nog fraaier maakte, ondanks dat het meer werk voor NDS was. Van harte aanbevolen!

Schakel ons in voor een vakkundig onderhoud

Wij garanderen vakkundige airco service die aan alle eisen voldoet. U kunt bij ons kiezen uit verschillende onderhoudsvarianten. Van eenmalig onderhoud tot een onderhoudscontract. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op