Bel ons E-mail
 

Sectionaaldeuren openen loodrecht. Daardoor blijft de ruimte vlak voor en achter de deur vrij. Een sectionaaldeur bestaat uit panelen die vlak onder het plafond worden opgeborgen. Dat kan loodrecht boven de deuropening zijn of plat tegen het dak in een rail. De deuren zijn gemaakt van staal, aluminium of een combinatie van die metalen. Alle deuren die NDS Totaal plaatst voldoen aan strikte veiligheidseisen, aantoonbaar met een certificaat.

Hoe werkt een sectionaaldeur?

Sectionaaldeuren worden gebalanceerd met behulp van torsieveren. De torsieveren heffen het gewicht van de deur op. Het maakt daarbij niet uit in welke openingspositie de deur staat. Het deurblad is opgebouwd uit afzonderlijke deurpanelen. Deze panelen zijn met elkaar verbonden door een systeem van scharnieren. Aan de zijkant zijn looprollen aangebracht die weer in een rails lopen. Gaat de deur open, dan wordt het deurblad in de looprails geleid en verplaatst zich zo. Meestal van de verticale positie naar een horizontaal liggende positie.

Compact-sectionaaldeuren stapelen de afzonderlijke panelen loodrecht op, vlak achter de latei. De geringe inschuifdiepte is een groot voordeel bij hallen met lichtkoepels, glazen daken en gevels. Sectionaaldeuren kunnen met een kettingbediening of door een elektrische aandrijving geopend en gesloten worden.

NDS Totaal
Tinus v/d Sijdestraat 11a
5161 CD Sprang-Capelle


06 - 42 32 06 19

keurmerk fgassen